Om

Mit navn er Helene Grode og jeg er indehaver af Helene&Hund. 

Jeg blev færdiguddannet familiehundeinstruktør ved Irene Jarnved i august 2021. Uddannelsen varighed er halvandet år med 13 timers undervisning om måneden i en kombination af teoretisk og praktisk undervisning. Som færdiguddannet var jeg så heldig at få mig et arbejde som instruktør hos KøbenhavnerSnuden, hvor jeg havde holdundervisning, enetimer og tog på hjemmebesøg. 
KøbenhavnerSnuden lukkede ned for holdundervisning i foråret 2022, og jeg besluttede mig for at starte min egen hundeskole; Helene&Hund. 
-
Mine kompetencer ligger primært indenfor træning af familiehunden, som også er det jeg hovedsagligt beskæftiger mig med. 
Jeg underviser ud fra princippet om at træning med sin hund skal være et samarbejde, og der tages afstand fra alle former for tvang og straf på min træningsplads. Jeg underviser ud fra indlæringsprincipper, der er evidens for.
Træning er noget vi gør med vores hund, ikke mod den!
-
Jeg har altid haft stor interesse for hunde - det på trods af, at jeg ikke er vokset op med hund. Jeg fik min første hund som 23 årig, en tysk pinscher hvis navn var Kenai. Ham måtte jeg desværre tage afsked med i foråret 2022, kun et år gammel. Kenai lærte mig ufatteligt meget om det at have hvalp og hund, og samtidigt med at han var helt fantastisk, var han også en meget svær hund.
-
I september 2022 indgik jeg et samarbejde med Fasanvejens Dyreklinik, som giver mig mulighed for at kombinere det veterinærmedicinske felt med hundetræning, og bevæge mig mere ind i et vigtigt emne indenfor hundeadfærd - og træning; dyrlægeskræk. Rigtig mange hunde lider af angst for dyrlægen, og det er hverken sjovt for ejer, hund eller de ansatte på en klinik. Arbejdsbyrden bliver tungere, når der skal bruges flere hænder, mere tid og mere energi på behandlingen af den enkelte hund. Med samarbejdet med Fasanvejens Dyreklinik bliver det muligt for mig at tilrettelægge træning, som kan foregå på klinikken og dermed retter sig direkte mod problematikken dyrlægeskræk. 
-
Til hverdag studerer jeg veterinærmedicin på kandidaten på Københavns Universitet.
Tilbage til blog